, ,

Gevulde fruitrepen van amandelmeel + 2 vullingen

Er zijn tegenwoordig zoveel ‘healthy’ tussendoortjes. Maar je kunt deze ook prima zelf maken. Zo bepaal je helemaal zelf wat er in gaat en kun je ze zo ‘puur’ mogelijk houden, zoals deze gevulde fruitrepen!

Met dit recept doe ik mee aan het Foodblogevent van januari 2017. Januari is natuurlijk dé maand om vooruit te blikken op de trends voor 2017. Daarom koos Ingrid Larmoyeur van Vinissima voor het thema foodtrends van 2017. In deze blogpost lees je haar voorspellingen.

Om mee te doen koos ik een recept dat aansluit bij een van de foodtrends uit dit lijstje, namelijk ‘minder suiker’ en ‘puur/bio’. We komen er steeds meer achter hoeveel troep er in ‘processed food’ wordt gestopt waaronder tussendoortjes. Één daarvan is suiker. Het Parool publiceerde er pas nog een interessant artikel over.

Er zijn inmiddels zoveel ‘healthy’ snacks en tussendoortjes op de markt, 9 van de 10 keer claimen ze gezond te zijn maar dit zijn ze vaak niet!


MEENEEMTIP:

“Wikkel de repen in een stukje bakpapier met een draadje er omheen en je neemt ze makkelijk mee!”

Eerder schreef ik al een blog over kant-en-klare tussendoortjes die wel gezond zijn, dit zijn opties als je een keertje geen tijd hebt. Máár het beste is natuurlijk om het zelf te maken zodat je controle hebt over de ingrediënten. Natuurlijk kost het tijd, maar dit is geen excuus! Maak bijvoorbeeld een voorraadje, vries in en combineer met gezonde kant-en-klare opties en vers fruit/groente. Zo ben je een stuk gezonder bezig!

Begin met onderstaand recept voor gevulde fruitrepen, het is mijn favoriete tussendoortje op dit moment! Ze zijn lekker smeuïg en je kunt zelf aan de slag met verschillende vullingen. Ik geef je hieronder wel twee opties om mee te beginnen!

Wat is jouw favoriete zelfgemaakte tussendoortje?

 

HOE MAAK JE HET?


Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 30 minuten
Benodigdheden: keukenmachine, klein rechthoekig bakblik, bakpapier

Ingrediënten (voor +/- 6 repen)

Deeg:

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 4 á 5 eetlepels ongezoete appelmoes
  • 1,5 theelepel kaneelpoeder

Vulling 1 – Vijgen:

  • 300 gram gedroogde vijgen, geweekt in warm water voor +/- 15 min
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel kaneel

Vulling 2 – Dadel/Framboos: 

  • 10 dadels, ontpit
  • Handje frambozen (6 á 8 stuks)
  • 1 eetlepel amandelmeel

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Meng voor het deeg alle ingrediënten, tot je een samenhangend deeg hebt.
  3. Maak de fruitvulling door alles in de keukenmachine fijn te malen tot ‘deeg’.
  4. Leg een stukje bakpapier op de bodem van het bakblik.
  5. Druk de helft van het amandeldeeg op de bodem.
  6. Maak vervolgens een laag van de fruitvulling, dit gaat het makkelijkst met een stukje bakpapier (zie foto hierboven).
  7. Vervolgens sluit je weer af met een laag amandeldeeg. Het makkelijks is dit door steeds een beetje deeg plat te drukken op je hand en zo de bovenkant helemaal te vullen (zie foto hierboven).
  8. Doe in de over voor +/- 30 minuten.
  9. Laat even afkoelen en snijd in repen, je kunt er +/- 6 repen mee maken afhankelijk van hoe groot je ze wil.
  10. Wikkel ze in een stukje bakpapier en doe daar een draadje omheen zodat je ze makkelijk mee kunt nemen!

Enjoy!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis