3x food op Netflix

Met dit druilerige weer is er niets fijner dan lekker op de bank met een dekentje en Netflix aan. Op Netflix zijn ook food docu’s en films te vinden. Ik deel er drie met jullie.

Chef’s table

In deze 6-delige Netflix Original serie worden zes internationale sterrenchefs gevolgd. In elke aflevering duik je in het leven én de keuken van de chef. Met passie vertellen ze over hun vak, hoe ze ooit begonnen zijn en ook de dieptepunten. Daarnaast is de serie ook prachtig in beeld gebracht, zie hier alvast de trailer. Elke aflevering duurt rond de 45 minuten en neemt je volledig mee in de wereld van de 6 topchefs.

TEDTalks: Iets om op te kauwen

Een serie van 14 TEDTalks met verschillende meesterbakkers, voedselwetenschappers, chef-koks, landbouwers en voor de fijnproevers een voorproefje van de waarheid over eten. Er worden verschillende onderwerpen behandeld. Zo deelt Jamie Oliver verhalen over zijn anti-obesitasproject en heeft hij het over onze onwetendheid over voedsel. Neemt kookboekenauteur Nathan Myhrvold ons mee in de wereld van modernistisch koken en het geheim achter het fotograferen van kookboekillustraties. En vertelt voedingswetenschapper Heribert Watzke over de verborgen hersenen in onze darmen. De afleveringen duren tussen de 5 en 20 minuten en kijk je dus makkelijk weg.

GMO OMG

Deze documentaire volgt de zoektocht van een vader naar wat we onze families te eten geven en onderzoekt de risico’s van ggo’s (genetisch gemodificeerde organismen). In de VS eet bijna iedereen dagelijks genetisch gemanipuleerd voedsel terwijl de risico’s en de gevolgen voor de gezondheid en het milieu grotendeels onbekend zijn. Tegelijkertijd worden wereldwijd steeds meer studies gedaan waarvan de uitkomsten tot bezorgdheid leiden. Bekijk de trailer.

Hebben jullie al een van deze food docu’s bekeken?

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis