,

5 smaakmakers waarmee je je lunch nóg lekkerder maakt

Het lijkt misschien ingewikkeld je gerecht op smaak brengen, maar met wat simpele ingrediënten kun je je lunch snel een boost geven, zonder te veel zout te gebruiken. Probeer deze 5 smaakmakers bijvoorbeeld eens!

1. Kruiden

Zowel gedroogde als verse kruiden kunnen je salade, dressing of ander lunch gerecht een flinke boost geven. Gelukkig zijn ze bij de supermarkt ook steeds vaker in een biologische variant verkrijgbaar. Schaf dus wat verschillende de kruiden aan. Je kunt bv een leuke ‘kruidenmuur’ (verticale tuin) maken in de keuken van het bedrijf waar je werkt. Ziet er ook meteen gezellig en fris uit!

2. Specerijen

Ook specerijen zijn een must in het (bedrijfs)keukenkastje! Je zult zien dat je hierdoor bijna geen zout meer nodig hebt. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer specerijenmixen verkrijgbaar zonder allerlei troep erin. Bijvoorbeeld de mixen van Jonnie Boer, deze kun je gewoon in de super kopen. Máár je kunt natuurlijk ook zelf je mix samenstellen!

3. Tabasco

Houd je van spicy? Dan is tabasco je best friend. Deze saus op basis van rode pepers is een van mijn favorieten! Een paar druppeltjes geven je gerecht net even een extra boost. Er bestaat overigens ook een mildere (groene) variant, gemaakt van jalapeño pepers.

4. Azijn

Naast de gezonde eigenschap van azijn (een shotje appelazijn per dag zou zorgen voor een betere weerstand, gaat maag en darmproblemen tegen en zit vol vitaminen en mineralen), kun je je gerechten er ook mee op smaak brengen. Voeg bv. een eetlepel toe aan je soep of maak een dressing voor je salade voor net wat meer pit en frisheid.

5. Herbamare

We kennen allemaal Aromat, sommige mensen zijn er zelf verslaafd aan. Gezond is het alleen niet… Herbamare van A. Vogel lijkt erop, maar is een healthy biologische versie zonder kunstmatige toevoegingen! Dit ‘kruidenzout’ bestaat uit zuiver zeezout, 14 soorten kruiden en groenten en kelp (rijk aan jodium!). En het is ook nog eens glutenvrij. Lekker op plakkjes komkommer of tomaat, maar eigenlijk kun je er zo’n beetje alles mee op smaak brengen!

Lees ook!

2 comments on “5 smaakmakers waarmee je je lunch nóg lekkerder maakt

  1. Oeh, sounds good! Ik wil steeds meer koken zonder pakjes en andere zooi, dus deze tips komen zeker van pas. 🙂

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis