, , ,

Aspergesoep met kerrie en bieslook

We zitten natuurlijk midden in de aspergetijd, máár ook is het nog een weekje vegapril. Dat vraagt dus om een lekker vega(n) recept met asperges en die heb ik voor je!

Jammer dat het nog zo fris is, want het is toch alweer eind april. Wel een goede reden om een lekker soepje te maken, dat dan weer wel! Deze heerlijke aspergesoep, daar zeg je dus vast geen nee tegen. De kerrie en bieslook geven de soep meer pit!

Verder is de soep zelfs helemaal vegan en glutenvrij omdat ik plantaardige room heb gebruikt en een aardappel om te binden. Lekker gezond dus!

Wat is jouw favoriete recept met asperges?

TIP:

“Je kunt aardappel gebruiken als bindmiddel en plantaardige room, zo hou je de soep vegan en glutenvrij!”

 

HOE MAAK JE HET?

Vega asperge-kerriesoep met bieslook

Benodigdheden: staafmixer of blender
Bereidingstijd: 45 min

Ingrediënten (voor +/- 6 koppen soep)

  • 500 gram witte asperges, geschild en kontjes eraf (bewaar ze!)
  • 2 uien, fijn gehakt
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml plantaardige room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 Bosje bieslook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Breng de groentebouillon aan de kook met de aspergeschillen en de kontje van de asperges en laat 20 minuten koken.
  2. Bak ondertussen de ui, aardappelblokjes en kerrie in een koekenpan tot de ui glazig is.
  3. Haal de aspergeschillen en kontjes uit de bouillon.
  4. Snijd de asperges in grove stukken en voeg samen met de aardappel-ui mengsel toe aan de bouillon en kook voor 10 minuten
  5. Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender.
  6. Voeg de room toe en warm de soep weer even op voor 5 minuutjes.
  7. Roer de bieslook (hou een beetje achter als garnering) erdoor en eventueel wat zout en peper.

Enjoy! En vergeet niet te delen met #vegapril als je het recept maakt!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis