, ,

Quichebodem van speltmeel

Quiche is een ideaal lunchrecept om mee te nemen naar je werk. Met dit makkelijke recept voor een quichebodem van speltmeel, zet je in een handomdraai een lekkere en gezonde quiche op de lunchtafel!

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Ben je nog opzoek naar een lekkere quichevulling, probeer deze boerkoolquiche met zoete aardappel en rookworst dan eens!

HOE MAAK JE HET?

Ingrediënten (voor een quiche met een diameter van +/- 30 cm of 9 mini quiches van +/- diameter van 7 cm)

  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 4 eetlepels Griekse yogurt
  • 40 ml extra vergine olijfolie
  • mespuntje zout

Mogelijke extra’s: gedroogde kruiden of specerijen.

Bereiding

  1. Kneed alle ingrediënten tot een stevig deeg.
  2. Laat rusten in de koelkast met vershoudfolie er omheen voor minimaal een halfuur.
  3. Warm de over voor op 200 graden.
  4. Rol het deeg uit op een met speltmeel bestoven aanrecht of ander glad oppervlak, tot het groot genoeg is voor de bakvorm
  5. Vet de bakvorm (of kleine vormpjes) in met wat olijfolie en leg het deeg erin. Snijd de randjes bij.
  6. Prik met een vork gaatje in de bodem en in de zijkant.
  7. Heb je gedroogde of speciale blindbakbonen leg deze dan op de bodem, dit zorgt voor een dunne bodem maar is niet noodzakelijk (voor kleine vormpjes niet nodig).
  8. Bak voor 10 minuten en laat afkoelen. Nu kun je verder met de vulling voor de quiche!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis