Dé gezondste hotspots op treinstations voor ontbijt en lunch

Ik werk regelmatig op locatie en reis dan met de trein. Om onderweg aan een gezond ontbijtje of lunch te komen wordt gelukkig ook steeds makkelijker op treinstations. Ik neem je mee langs de gezondste hotspots op de stations van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Amsterdam

Als het om ‘food experience’ gaat dan spant station Amsterdam Zuid toch wel de kroon! Een tijdje terug opende daar al Market 33. Eigenlijk een soort ‘Foodhallen’ van de Zuidas. Hier kun je terecht bij o.a. Pita Queen, Lima Zuid, Everything on a Stick en Bowls & Buns. En als of het nog niet genoeg was is er nu nóg een ‘foodcourt’ bij gekomen in het WTC: Taste WTC. De eerste twee zaken die daar opende zijn: We Canteen Foodcourt, waar verschillende lokale ondernemers de heerlijkste gerechten serveren en een STACH lounge, waar je altijd een lekker ontbijtje of lunch kunt scoren! Binnenkort volgen er nog meer! Én op station Zuid zit natuurlijk ook een filiaal van SLA, altijd goed en gezond!

MEER HOTSPOTS?

Check meer ontbijt en lunch hotspots in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht!

Door naar Amsterdam CS. De twee leukste plekjes vind ik: EXKi en Mr. SISTER. EXKi is vooral ideaal voor gezonde ‘on the go’ hapjes. Van ontbijt en lunch tot tussendoortjes. Maar je kunt er ook lekker zitten voor een lunchbreak. Mr. SISTER heeft een mooi plekje aan ‘t IJ, perfect om in het zonnetje te ontbijten of lunchen dus!

Rotterdam

We zakken door naar Rotterdam CS. De twee tentjes die er uit springen voor mij zijn: Uit Je Eigen Stad en Lebkov & Sons. Uit Je Eigen Stad heeft naast een stadsboerderij nu ook een restaurant bij het station van Rotterdam. De gezonde ingrediënten komen grotendeels uit de 5 verticale tuinen die ze daar hebben aangelegd, supertof en goed initiatief natuurlijk! En heel erg betaalbaar, ook een groot pluspunt! Lebkov & Sons is ook een prima tentje aan het stationsplein waar je terecht kunt voor een gezond broodje of salade! Ze hebben trouwens ook een filiaal bij station Bijlmer Amsterdam in de buurt. Andere plekken waar je langs kunt op Rotterdam CS: The Hen House (van alles met kip), de Broodzaak, La Place en natuurlijk AH to Go. AH to Go heeft tegenwoordig ook een app trouwens, je kunt o.a. punten sparen en blijft op de hoogte van speciale deals. Check it out!

Utrecht

Naast Amsterdam Zuid kom ik het meest op Utrecht CS. Hier heb ik dan ook al een aantal tentjes getest. Zo is de Yoghurt Barn mijn nieuwe favo ontbijtspot! Naast verschillende soorten yoghurtjes met de heerlijkste toppings kun je er ook havermout en acaï bowls krijgen. En niet te vergeten: heerlijke baksels zoals banana bread! Urban Salad blinkt vooral uit in de heerlijke salades die ze hebben, van de vaste salades tot zelf samenstellen, het kan allemaal. En ze mixen hem ook netjes voor je af zodat je het meteen makkelijk kunt eten! Daarnaast hebben ze ook wraps, gezonde sapjes en smoothies en je kunt er zelf terecht voor ontbijt (o.a. chiapudding en overnight oats). Ze zitten trouwen ook op station Amsterdam Zuid! Voor heerlijke Asian hapjes moet je naar Enoki.Van spring rolls tot soepjes en van hot boxes (rijst- of noodlegerecht) tot báhn mì (Vietnamese baguette). Ook hebben ze lekker drankjes zoals chai latte en ‘water blends’.

Ik ben benieuwd naar jullie favoriete ontbijt- en lunchtentjes op of in de buurt van treinstations!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis