, , ,

EASY SALAD #10: nazomer tabouleh van spelt couscous met aardbeien, feta en kruiden

Ik had even twee weekjes vakantie, daarom was het wat stiller op mijn blog. We hebben een heerlijke reis naar Lissabon achter de rug. Veel inspiratie op gedaan waaronder deze heerlijke tabouleh couscoussalade!

Wat is Lissabon toch een heerlijke stad, ik zou er zo kunnen wonen! Dit keer waren we er een ruime week, genoeg tijd dus om uitgebreid de stad en omstreken te ontdekken. Vorig jaar waren we er 1 nachtje en dat smaakte naar meer! Lissabon is zo’n relaxte stad met aardige mensen, bijna altijd goed weer, heerlijk eten, prachtige uitzichten en strand in de buurt! Perfecte combinatie als je het mij vraagt!

Uiteraard veel leuke hotspots bezocht om te eten, van hip tot lokaal! Bij een van de eerste tentjes aten we o.a. een heerlijke tabouleh (couscous salade) met aardbeien. Ik wilde dit altijd al eens zelf maken, een salade met aarbeien, want ook in hartige gerechten superlekker!

TIP:

“Schep de aarbeien als laatst door de salade, zo blijven ze mooi en heel!”

De tabouleh die ik in Lissabon at was vrij simpel, het was ook meer een bijgerecht (want zoals je hieronder ziet hadden we nog meer lekkers!). Hier hebben we lekker van gesmuld op een schaduwrijk terrasje naast een kerk, fijn plekje!

Mijn eigen versie heb ik wat verder uitgebreid met o.a. feta, verschillende kruiden, pijnboompitten en lente ui. Zo volstaat het prima als maaltijdsalade, wellicht nog met een kopje soep of cracker erbij! Heerlijk als nazomergerecht en hopelijk krijgen we de laatste dagen van de officiële zomer nog wat zonnig weer!

HOE MAAK JE HET?


Nazomer tabouleh van spelt couscous met aardbeien, feta en kruiden

Nazomer tabouleh van spelt couscous met aardbeien, feta en kruiden

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 200 gram spelt couscous, gekookt en afgekoeld
  • 1 komkommer, in blokjes zonder zaadlijst
  • 3 lente uien, in dunne ringetjes
  • 1 bak aarbeien á 500 gram, in vieren
  • 200 gram feta
  • Bosje platte peterselie, fijngehakt
  • Paar takjes munt, fijngehakt
  • Bosje basilicum, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 50 gram pijnboompitten
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Pak een grote schaal en doe daar de couscous in.
  2. Meng daar de komkommer, lente ui, fijngehakte kruiden en feta door. De feta vebrokkel je gewoon met je handen.
  3. Breng op smaak citroensap en lekker veel olijfolie. Eventueel voeg je nog wat extra zout en peper toe. Door de feta krijgt de salade ook al een ‘zoutje’.
  4. Schep als laatst de aarbeien en pijnboompitten door de salade, zo blijven de aarbeien mooi heel!

Geniet nog van de laatste zomerdag, hopelijk komt er nog wat zon!

Nazomer tabouleh van spelt couscous met aardbeien, feta en kruiden

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis