, ,

Gebakken bloemkool met kikkererwten en honing-mosterdsaus

Langzaam ga ik van salades over naar warme lunchrecepten nu de koude dagen weer aangebroken zijn. Deze gebakken bloemkool met kikkererwten is dan perfect!

Dit vegetarische lunchgerecht je ‘prep’ makkelijk voor een paar dagen lunch. Alleen een bloemkool bakken met de kikkererwten en dan de heerlijke honing-mostersaus toevoegen. Althans daar koos ik nu voor, maar je zou ook voor een curry of (spicy) tomatensaus variant kunnen gaan.

Je kunt dit gerecht ook koud eten op een bedje van je favoriete sla, maar nu het frisjes is buiten eet ik het lekker warm. Maar genoeg variatie mogelijk dus!

Ga jij dit heerlijke lunchgerecht ook maken?

TIP:

“Met dit recept is veel variatie mogelijk, kies een andere saus of eet het koud als salade!”

HOE MAAK JE HET?


Gebakken bloemkool met kikkererwten en honing-mosterdsaus
Bereidingstijd: 45 min

Ingrediënten (voor +/- 3 á 4 porties)

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 4 eetlepel grove mosterd (ongeveer)
  • 1 á 2 eetlepels honing (of zoals ik gebruiken honingmosterd)
  • 4 eetlepels olijfolie om in te bakken + 2 eetlepels voor de saus
  • Bosje fijngehakte platte peterselie

Bereiding

  1. Neem een grote hapjespan en laat de olijfolie op redelijk hoog vuur warm worden.
  2. Voeg de bloemkool toe en bak voor 25 minuten terwijl je af en toe roert. De roosjes mogen een bruin kleurtje krijgen.
  3. Meng ondertussen de mosterd, honing en olijfolie.
  4. Voeg de kikkerwten toe aan de bloemkool en bak nog ongeveer 20 minuten tot de bloemkool beetgaar is.
  5. Zet het vuur uit en roer de saus en peterselie door het bloemkool en kikkererwtenmengsel.

Enjoy!

Gebakken bloemkool met kikkererwten en honing-mosterdsaus

 

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis