, , ,

Spicy geroosterde pompoen-tomatensoep

Pompoen was nooit echt mijn favoriet. Ik heb ooit een keer een soep gegeten die ik totaal niet lekker vond, sindsdien zeg ik dat ik het niet lust. Maar ik ben de pompoen aan het herontdekken. Gegrild uit de oven vind ik het heerlijk nu! Maar ik heb ook een lekkere soep ontdekt: pompoen-tomatensoep.

Door de combinatie met tomaat wordt de smaak wat toegangkelijker. Tomatensoep is namelijk altijd wel goed. Daarnaast is het ook makkelijk te maken (je hebt wel een staafmixer of blender nodig!) en goedkoop!

Soep is echt mijn favoriete ‘meeneem’ gerecht in de herfst en winter. Lekker warm en het vult goed.

Wat neem jij graag mee nu het wat kouder wordt?

Meeneemtip:

Koop een goed afsluitbaar bakje speciaal voor soep, zodat het niet gaat lekken. Mijn favoriet is die van het merk Sistema. Meer gadget tips? Check deze post.

    Spicy pompoen-tomatensoep

    Ingrediënten (voor 4 koppen):

    • 1 flespompoen
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 ui
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 2 theelepels verse gember, geraspt
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 1 groentebouillon  blokje (koop deze bij de ekowinkel, dan zit er geen troep in!)
    • 350 ml water
    • Paar druppels tabasco
    • Peper en zout
    • Olijfolie

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Snijd de flespompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten.
    3. Leg de pompoen met de snijkant naar beneden op een met bakpapier (vet het bakpapier in met een beetje olijfolie) beklede bakplaat. Leg onder iedere helft (in het uitgeholde deel) een teentje knoflook.
    4. Rooster voor +/- 45 minuten in oven totdat de pompoen helemaal gaar is.
    5. Haal uit de oven en schep al het vlees uit de schil en bewaar ook de knoflook.
    6. Snipper de ui en rasp de gember.
    7. Bak de ui in wat olijfolie glazig (+/- 5 minuten). Voeg vervolgens de gember en kurkuma toe en bak even mee. Roer daarna het pompoenvlees en de knoflook er door.
    8. Doe het water en de tomatenblokjes erbij en verkruimel het bouillonblokje, en doe er ook bij.
    9. Breng aan de kook, en laat vervolgens op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.
    10. Maak glad met een staafmixer of in een blender.
    11. Breng op smaak met peper, zout en een paar druppeltjes tabasco.

    Lekker met een frisse salade!

    Lees ook!

    Laat een reactie achter!

    Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Wis