, , ,

Gezonde en goed gevulde tomaten-groentesoep

Met dit koude weer vind ik het altijd heerlijk om een soepje mee te nemen naar werk. Dit keer een goed gevulde en gezonde tomaten-groentesoep!

Het is best wel frisjes de laatste dagen, ik heb dus een lekkere maaltijdsoep gemaakt die naast als avondeten ook prima als lunch kan.

De soep zit boordevol groentjes en vult goed door de rode linzen en bonen!

Overigens kun je lekker variëren met groente. Dus heb je een keer ergens anders trek in, vervang het gewoon! Denk aan courgette, groene kool of bleekselderij. En de bonen kun je bijvoorbeeld vervangen met kikkererwten!

Wat is jouw favoriete wintersoep?

MEER SOEPJES?

“Ben jij gek op een soepje als lunch? Ik heb meer soeprecepten voor je!”

 

HOE MAAK JE HET?

Bereidingstijd: 45 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 gram boerenkool, gesneden
  • 100 gram rode linzen
  • 1 blik bonen, naar keus (bruine bonen, kidney bonen of bv. een mix)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 eetlepels volkoren of spelt vermicelli
  • 1 liter groentebouillon (1 liter water + 2 bouillonblokjes)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak

Bereiding

  1. Bak de ui glazig in de olijfolie en voeg na een paar minuutjes de knoflook toe en bak even mee.
  2. Voeg de wortel, paprika, boerenkool en de kruiden toe en bak voor een paar minuutjes.
  3. Doe de tomatenpuree erbij en bak dit voor 1 minuut mee en voeg vervolgens de tomatenblokjes, rode linzen en de groentebouillon toe. Kook voor +/- 15 minuutjes.
  4. Voeg dan de vermicelli en de bonen toe en kook nog voor circa 5 minuten.
  5. Breng op smaak met sojasaus en zwarte peper.

Enjoy!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis