,

Gezonde yoghurt milkshake met kersen en mango

Het is volop zomer en daar hoort natuurlijk een verfrissend drankje bij! Wat dacht je van deze heerlijke yoghurt milkshake? Met lekker veel fruit en een stuk gezonder!

Yoghurt is natuurlijk heerlijk als ontbijt met bijvoorbeeld zelfgemaakt granola. Máár je kunt er natuurlijk ook een lekkere ‘milkshake’ van maken! Dat heb ik dit weekend gedaan, het weer was er perfect voor en ik had de heerlijke yoghurt van Stapleton in huis om uit te proberen!

Over Stapleton

De yoghurt maakt Stapleton in Noord-Devon in Engeland. Daar hebben ze hun eigen ‘Stapleton Farm’. Een paar kilometer verderop staan de Jersey koeien te grazen. De melk die voor de yoghurt gebruikt wordt is van 100% Jersey koemelk gemaakt.

MEENEEMTIP:

“In een handige jar kun je deze yoghurt milkshake ook makkelijk meenemen!”

De koeien staan maar liefst 10 maanden buiten door het milde klimaat. Dit maakt de yoghurt vol romig en mild van smaak. Ook wordt de yoghurt in speciale 30 liter vaten gemaakt. Dit zorgt voor een glade structuur zonder stabilisators. Dit is niet mogelijk met grote industriële vaten. Ook worden er geen bindmiddelen toegevoegd. De yoghurt met fruit, bevat 25% aan heerlijk fruit ingekocht bij lokale fruittelers. In eigen keuken wordt dit alleen even ingekookt, zonder verdere kunstmatige toevoegingen of smaak- en kleurstoffen. Er wordt wel wat ongeraffineerde rietsuiker toegevoegd. De smaken die vooralsnog in Nederland te koop zijn bij Albert Heijn zijn kers en bosbessen.

Speciaal recept met Stapleton yoghurt

Ik maakte nu een heerlijke milkshake van de yoghurt. Maar de yoghurt is ook ideaal als ontbijt natuurlijk. De yoghurt is per 150 gram verpakt en dus perfect om mee te nemen voor onderweg in de trein of om op werk op te eten.

Stapleton koos mijn yoghurt milkshake als een van hun favoriete recepten. Vind jij dit ook? Like dan de foto op de Stapleton Facebook pagina!! Dat zou ik heel leuk vinden!

Ga jij deze yoghurt milkshake ook maken?

HOE MAAK JE HET?


Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden: blender

Ingrediënten (voor 1 yoghurt milkshake)

  • 300 gram (2 bakjes) Stapleton yoghurt met kersen
  • 125 gram mangoblokjes (kunnen eventueel ook bevroren mangostukjes zijn)
  • IJsblokjes
  • Water

Bereiding

  1. Pureer de mangoblokjes glad in de blender en giet dit in een hoog glas of een jar waar 500 ml in kan.
  2. Ook de kersenyoghurt doen we even in de blender omdat de heerlijke yoghurt van Stapleton stukjes kers bevat. Vervolgens kun je een beetje water toevoegen om er meer een drinkyoghurt van te maken. Bled weer even door elkaar.
  3. Voor een extra verkoelend effect blend je er op het laatst nog wat ijsblokjes doorheen.
  4. Giet bij de ‘mangopuree’. Ik kreeg vanzelf een soort ‘marmer effect’, waardoor het er extra leuk uit kwam te zien! Een soort unicorn milkshake ;-). Rietje erbij en smullen maar!

Fijne zomer!

 

 

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis