,

Goedgevulde Aziatische rijstpapier-rolletjes

Ik heb een nieuwe lunch favoriet: rijstpapierrolletjes. Ik had altijd het idee dat het rollen ingewikkeld was, maar dat valt reuze mee kan ik je vertellen!

De rolletjes zijn een ideaal mealprep gerecht, als je ervoor zorgt dat je de vulling al klaar hebt (bv al gekookt). Zo kun je ‘s ochtends snel de rolletjes maken.Rauwe groenten zou ik wel ter plekken pas snijden zodat het zo vers mogelijk het rolletje in gaat. Natuurlijk kun je je rolkunsten ook op het werk laten zien, en ze dus daar prepareren.

De rijstvellen zijn te koop bij de toko en zijn niet duur. Voor een paar euro heb je een pak met vaak 100 vellen erin!

Meeneemtip:

Smeer het bakje waarin je de rolletjes vervoert en de rolletjes zelf licht in met olie (bv kokos of sesam), zo plakken ze niet aan elkaar!
Met de vulling kun je eindeloos variëren, en uiteraard hoeft het niet altijd een Aziatisch tintje te hebben. Je kunt zelf een zoete variant maken, die naast als lunch ook geschikt is als ontbijt of snack. Binnenkort zal ik een paar zoete recepten testen en met jullie delen.

Voor nu twee recepten met een Aziatisch tintje en een lekker sausje voor erbij:

    Ingrediënten:

    • Gekookte quinoa
    • Gamba’s (gepeld en gekookt)
    • Avocado
    • Rauwkost naar keuze (ik gebruikte wortel, komkommer en sla)
    • Chilisaus
    • Rijstpapier vellen (te koop bij de toko)

    Bereiding:

    1. Bak de gamba’s eventueel, net wat je lekker vindt. Meng ze vervolgens met wat chilisaus.
    2. Snijd de avocado in plakjes en de overige rauwkost in zo’n formaat dat het in de rolletjes past.
    3. Leg een rijstpapier vel in een kom met warm water voor ongeveer 10 seconden.
    4. Haal het vel uit het water en leg het op een glad oppervlak.
    5. Om een mooi resultaat te krijgen leg je eerst een paar gamba’s neer, vervolgens de rauwkost/avocado en dan de quinoa (op de foto is dit niet zo, ik moet zelf ook nog een beetje oefenen ;-)). Op deze manier zie je de ingrediënten mooi door de vellen heen straks.
    6. Vouw een rand over de vulling heen, klap de korte uiteinden dicht en rol het vervolgens strak op.

    Vind je het rollen nog wat moeilijk? Check dan deze video!

    Ingrediënten:

    • Boekweit noodles (gekookt)
    • Plakjes gerookte eend
    • Groene aspergetips
    • Rauwkost naar keuze (ik gebruikte wortel, komkommer en sla)
    • Rijstpapier vellen (te koop bij de toko)
    • Ketjap

    Bereiding:

    1. Kook de aspergetips beetgaar en kook de noodles.
    2. Snijd de rauwkost in zo’n formaat dat het in de rolletjes past.
    3. Meng de gekookte noodles met een beetje ketjap.
    4. Leg een rijstpapier vel in een kom met warm water voor ongeveer 10 seconden.
    5. Haal het vel uit het water en leg het op een glad oppervlak.
    6. Om een mooi resultaat te krijgen leg je eerst de plakjes gerookte eend neer, vervolgens de rauwkost/aspergetips en dan de noodles (op de foto is dit niet zo, ik moet zelf ook nog een beetje oefenen ;-)). Op deze manier zie je de ingrediënten mooi door de vellen heen straks.
    7. Vouw een rand over de vulling heen, klap de korte uiteinden dicht en rol het vervolgens strak op.

     

    De rijstrolletjes zijn heerlijk met deze simpele pindasaus!

    Ingrediënten:

    • 2 eetlepels pindakaas
    • 2 eetlepels water
    • 1 eetlepel hoisinsaus
    • 1 theelepel Sriracha

    Bereiding:

    Meng alles door elkaar en klaar!

    Lees ook!

    2 comments on “Goedgevulde Aziatische rijstpapier-rolletjes

    Laat een reactie achter!

    Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Wis