,

Verwarmende ‘golden milk’ (kurkuma latte)

Ik ben geen koffieleut, dus ik moet het van andere verwarmende drankjes hebben in de winter. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Bijvoorbeeld golden milk!

Dit drankje wordt ook wel een ‘kurkuma latte’ genoemd want het dankt zijn goudgele kleur aan de geelwortel zoals kurkuma ook wel genoemd wordt.

Kurkuma had ik nog niet eerder ‘vers’ gekocht, alleen in poedervorm. Overigens is de biologische variant van het poeder het beste en dan met name de ‘curcuma longa’. Zowel poeder als de verse wortel kan gebruikt worden in de golden milk.

Er gaan nog andere specerijen in in zoals kaneel, gember (ook vers) en zwarte peper. Dat laatste zorgt er ook voor dat de kurkuma beter opgenomen wordt.

MEENEEMTIP:

“Neem de specerijen en verse gember/kurkuma mee in de jar en maak de golden milk verder af op je werkplek!”

Kurkuma heeft namelijk namelijk veel gezondheidsvoordelen. Zo is het ontstekingsremmend, goed voor je weerstand en helpt het zelf tegen depressies.

Perfect dus als je in een winterdipje zit of kwakkelt met je gezondheid. Grote kans dat je daar nu last van hebt namelijk.

Snel aan de slag met die specerijen dus en maak ook deze heerlijke verwarmende golden milk!

 

HOE MAAK JE HET?

Bereidingstijd: 10 minuutjes
Benodigdheden: jar van 400 ml met deksel, magnetron

Ingrediënten

  • 350 ml (plantaardige) melk naar keus, ik gebruikte kokos-rijstmelk
  • 2 plakken verse gember
  • 4 plakjes verse kurkuma (kun je dit niet krijgen, gebruik dat 1/2 theelepel extra kurkuma poeder)
  • 1 theelepel kurkumapoeder (liefst biologisch)
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • Snufje zwarte peper
  • Honing naar smaak

Bereiding

  1. Doe alle specerijen en de verse gember en kurkuma plakjes in een jar van 400 ml.
  2. Voeg daar melk aan toe, doe de deksel er op en schud even goed.
  3. Doe voor 1-2 minuutjes in de magnetron op 800 watt.
  4. Doe de honing erbij, roer even door en doe nog een keer 1-2 minuutjes in de magnetron.
  5. Doe deksel er weer op en schud weer even goed.
  6. Verwijder de verse gember en kurkuma plakjes.
  7. Top eventueel af met opgeschuimde melk en kaneel.

Lekker genieten!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis