,

Groene thee smoothie met banaan en frambozen (en een duurzaam alternatief voor plastic rietjes!)

Het is nu officieel herfst, gelukkig worden we nog getrakteerd op een welverdiende nazomer de komende dagen, fijn! Daar proosten we op met deze heerlijke groene thee smoothie!

Deze smoothie met groene thee maak je snel en makkelijk met maar 3 ingrediënten. De groene thee maakt het lekker fris en je hebt zo ook een smoothie zonder zuivel! Je kunt natuurlijk elke groene thee kiezen die je lekker vindt, ik ging voor de groene thee met munt en framboos van mijn favoriete theemerk Clipper. De munt maakt het nog frisser. Matcha zou ook een goede combi zijn!

Extra leuk (en verantwoord) zijn de rietjes van Straw by straw. Wist je dat in de VS dagelijks 500.000.000 plastic rietjes gebruikt worden?! Je staat er niet bij stil en daarom extra goed dat oprichtster Ev hier aandacht voor vraagt en ook met een geweldig en duurzaam alternatief komt!

TIP:

“Varieer met groene thee smaken. Met een vleugje munt wordt de smoothie extra fris, matcha geeft het juist de echte groene thee smaak!”

Plastic rietjes kunnen lastig gerecycled worden en worden dus eigelijk altijd weggegooid. De eco rietjes gemaakt van rietstengels komen gewoon uit de natuur. Je kunt er goed mee drinken, het ziet er leuk uit en je bent bezig met het milieu, perfect toch! Ze drinken net zo goed als een normaal rietje. Wel hoop ik dat er nog een ‘dikkere’ versie komt. De rietjes zijn vrij dun, dus een dikke smoothie gaat er denk ik wat lastiger doorheen. Binnenkort kun je ze kopen en zelf testen!

HOE MAAK JE HET?


Bereidingstijd: 5 minuten
Benodigdheden: blender

Ingrediënten (voor 1 smoothie)

  • 400 ml groene thee naar keus, afgekoeld (ik gebruike groene thee munt-framboos van Clipper)
  • 1 banaan
  • Flinke hand frambozen
  • Eventueel paar ijsblokjes

Bereiding

Heel simpel, blend alle ingrediënten, rietje erin en klaar!

Groene thee smoothie met banaan en frambozen

Groene thee smoothie met banaan en frambozen

 

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis