, ,

Heerlijke gado gado met homemade pindasaus

We zitten alweer in mei! Ik mag dus weer vlees en vis eten. Maar eigenlijk vind ik vega eten nog steeds prima! Een van mijn favoriete vega gerechten is de Indonesische gago gado.

Dit gerecht is simpel te maken en superlekker! Je kunt zelf je favoriete groentjes kiezen. Ik ging voor broccoli, sperziebonen en spitskool. Ook met graan kun je variëren, ik ging koos voor traditionele rijst, maar wel de gezondere zilvervliesrijst. Hier maakte ik heerlijk nasi koening van, dit ziet er door de gele kleur extra vrolijk uit en met de lichte kokossmaak een lekker combi met de rest van de ingrediënten!

Je kunt dit gerecht koud (op kamertemperatuur) of licht opgewarmd eten. Het is dus ook een ideaal hapje om mee te nemen als lunch!

Met welke ingrediënten ga jij deze gado gado maken?

MEENEEMTIP:

“Neem de pindasaus en gebakken uitjes apart mee. De uitjes blijven zo knapperig en de salade is niet doordrenkt met pindasaus.”

HOE MAAK JE HET?


Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten (voor +/- 4 porties)

  • 1 broccoli
  • 1/2 spitskool
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 gekookte eieren
  • 300 gram gekookte zilvervliesrijst (ik maakte nasi koening, kook hiervoor de rijst in water aangelengd met kokosmelk (ongeveer half om half) en doe er een flinke eetlepel kurkuma bij voor de gele kleur. Voor extra kokossmaak kun je er nog geraspte kokos bij doen)
  • Gebakken uitjes

Pindasaus:

  • 4 eetlepels bio pindakaas met stukjes
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Sabal badjak naar smaak
  • Eventueel wat water om dunner te maken

Bereiding

  1. Kook de broccoli, sperziebonen en spitskook beetgaar en spoel af met koud water zodat ze mooi groen blijven, de eieren kun je ook meteen koken.
  2. Meng alle ingrediënten voor de pindasaus.
  3. Doe wat rijst op een bord en daar over de groentjes, eieren, gebakken uitjes en de satésaus.

Enjoy!

 

 

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis