Waar eet je de lekkerste poké bowls?

De poké bowl is dé foodtrend van 2017. Niet zo gek dat er tal van poké bowl restaurants zijn geopend de afgelopen tijd! Daarom deel ik met jou de nieuwste hotspots als het gaat om deze poké bowls.

Ja ik moet zeggen dat deze Hawaiiaanse saladebowls echt heerlijk zijn, nóg lekkerder dan sushi door de talloze (gezonde) toppings! De poké bowl is ook perfect als gezonde lunch, lees dus snel waar je deze heerlijkheid kunt scoren!

Amsterdam

Te beginnen met de stad waar ik zelf woonachtig ben :-). Poké Perfect is het eerste echte poké bowl restaurant dat opende in Amsterdam. Ze hebben een aantal vaste bowls (signature dishes) of je kunt er zelf een samenstellen. Pluspunt vind ik dat ze gezondere alternatieven hebben voor de witte rijst. Denk aan quinoa, boerenkool en baby greens!

Ook heb je The Poké Market en Temakery (opent a.s. zaterdag 28 januari!) in de Pijp. Via Foodora heb ik pas de poké bowls van The Poké Market uitgeprobeerd en ze waren superlekker! We hadden de Tuna Treasure (mijn favoriet!) en de Chicken Champion. Máár ook hier kun je je eigen bowl samenstellen, als je lekker zelf wilt kiezen! Temakery gaat dus bijna open en noemt zich een ‘Fast Casual Restaurant‘. Het exacte menu is nog niet bekend, maar ze verklappen al wel dat ze o.a. heerlijke poké bowls hebben! Snel uitproberen dus!

Bij station Zuid zit Bowls & Buns in Urban Foodcourt Market 33. Ook hier kun je de lekkerste bowls samenstellen, máár daarnaast hebben ze ook lekker gevulde buns, best of both worlds dus!

Asian healthy fastfood is hot! Hier speelt Stach goed op in! Pas opende ze namelijk hun eerste Asian Foodcourt winkel aan de Overtoom 112. Ga hier dus langs voor een gezonde afhaallunch bijvoorbeeld!

Utrecht

Poké Perfect gaat ook uitbreiden naar Utrecht, dus binnenkort kun je ook daar terecht voor een heerlijke bowl! Ergens in februari openen ze hun filiaal aan de Korte Jansstraat. Daarnaast heb je Poké Delicious. Je kunt afhalen op de Biltstraat 9 of bestellen via Deliveroo. Je stelt zelf je favoriete bowl samen.

Rotterdam

En als laatste Rotterdam. En daar is het eigenlijk allemaal begonnen. Poke Bowl was namelijk het eerste restaurant van Nederland waar je deze Hawaiiaanse salade kunt krijgen! Te vinden op de Hoogstraat 117B en natuurlijk kun je ook bestellen via Foodora of Deliveroo!

Poké bowls, wat zijn het nou eigenlijk?

Voor wie nog niet helemaal duidelijk is wat een poké bowl is. Het is een van origine Hawaiiaans gerecht met als basis witte sushirijst, verse vis en veel groente en je spreekt het uit als po-kay, wat ‘in blokjes gesneden’ betekend. In Hawaii wordt het vooral gegeten om restjes vis op te maken. In de VS is het al wat langer populair, met name aan de westkust.

De bowl is eigenlijk een combi van de sushi bowl en ceviche (in zuur gegaarde vis). Inmiddels zijn er tal van varianten ontstaan en wordt niet alleen vis en witte rijst gebruikt, maar bijvoorbeeld ook kipfilet, tofu, quinoa en boerenkool. Op food festivals zijn de bowls al vaak gespot en ik verwacht dat dit deze zomer nog veel populairder zal worden.

Natuurlijk kun je het ook makkelijk zelf maken, hier ga ik dus zeker mee experimenteren. Tot die tijd kun je bijvoorbeeld dit heerlijke sushitorentje maken, komt zeker in de buurt!

Heb jij al een poké bowl gegeten?

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis