,

Lijstje Amsterdamse vega(n) hotspots voor ontbijt en lunch om te checken in vegapril!

We zitten alweer in de laatste week van vegapril! Het lastigste vind ik lekker vega(n) eten buiten de deur. Daarom een lijstje hippe en lekkere vegetarische hotspots in Amsterdam!

Tot een paar dagen geleden ging het prima met vegapril, maar in een vlaag van verstandsverbijstering heb ik als lunch makreelsalade gegeten, oops! Ik was op locatie aan het werk en geen andere vegapril’ers om me heen. Pas toen ik deze (overigens lekkere) salade op insta zetten, drong het door haha. En natuurlijk had ik meteen de vegapril politie op mijn dak ;-).

Kun je nagaan hoe normaal het voor veel van ons is om er eigenlijk helemaal niet over na te denken. Vegetarisch koken vind ik namelijk niet lastig en hartstikke lekker vaak! Ik mis vlees eigenlijk nauwelijks, vis is een ander verhaal. Die smaak is toch lastig te vervangen met een vega optie. Dus nee, nooit geen vis meer gaat ‘m niet worden.

Vegapril is echt een experiment voor mij. Grootste struikelblok tot nu toe: buiten de deur lekker vegetarisch eten, zeker als je met niet-vega’ers bent. Dan gaat het dus mis, zoals pas! Wel de eerste (en laatste!) keer in april ;-). We gaan de tweede helft extra hard ons best doen! Voor nu heb ik wat leuke hotspots voor jullie op een rijtje gezet, mocht je dit net als ik extra lastig vinden!

Hotspots in Amsterdam waar ze veel (of alleen) aandacht besteden al lekker vega(n) eten:

Hieronder een aantal tentjes met een uitgebreide of zelf volledige vega(n) menukaart. Je kunt er in ieder geval lekker ontbijten en/of lunchen, en vaak ook ‘to go’ meenemen!

  Een van de nieuwste vega(n) hotspots in Amsterdam en wel op de Zuidas: Mylk. Onderdeel van Taste WTC. Je stelt hier zelf je porridge of salade (grain bowl) samen met allerlei goddelijke toppings en je kunt het ook meenemen.
  Strawinskylaan 77 (Zuidas)

  Niet 100% vegetarisch, maar wel heel veel vega(n) opties! Toevallig zit deze spot vlakbij mijn werkplek, dus ik ben er aal een paar keer geweest. De rode linzensoep en veggie burger zijn goooood!
  Cornelis Troostplein 3 (de Pijp)

  Veggie burger time… #healthyfood #organic #nosugar #amsterdam #vegan #iamsterdam #healthylifestyle #healthyfoodporn #dairyfree #homemadefood

  Een bericht gedeeld door The Meets Eatery ☕️?? (@themeetseatery) op

  De naam zegt het al, Meatless District heeft een 100% vegan kaart. Je kunt hier terecht voor de meest heerlijke gerechtjes en combinaties waardoor je vlees, vis e.d. niet zult missen!
  Bilderdijkstraat 65-67 H (West)

  Breakfast for champions? #gomeatless #breakfast #vegan #plantbased #avocado #pancakes #guiltfree #healthy

  Een bericht gedeeld door Meatless District (@meatless_district) op

  Spirit is een waar vega walhalla aan de hippe Czaar Peterstraat. Door het ‘buffet concept’ kun je hier naar hartenlust opscheppen en zo je eigen favoriete maaltijd samenstellen. En dat ook nog eens 100% biologisch! Yep, hier moet je heen!
  Czaar Peterstraat 2A (Oost)

  Yes! Aan de Amstelveenseweg zit Lavinia Good Food sinds kort ook. Laat ik daar nou net in de buurt wonen. Ja hier moet je heen als het gaat om gezond en vega(n) ontbijten of lunchen en anders wel voor het geweldige interieur!
  Verschillende locaties (Centrum / Zuid)

  Lavinia’s Buffet ??✨ #veggiecocktials #laviniagoodfood #colorfood #goodfoodgoodmood #lavinia #foodies

  Een bericht gedeeld door ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀LAVINIA GOOD FOOD (@laviniagoodfood) op

  Nog een te gekke hotspot in mijn buurtje! En als ik de kaart bekijk vraag ik me af waarom ik hier nog niet ben geweest. Shame on me!! Naast ontbijt en lunch kun je hier ook terecht voor heerlijke sapjes, smoothies (salted caramel, OMG!) en raw balls. En dat allemaal zonder suiker/lactose, biologisch en vega(n).
  Amstelveenseweg 164 (Zuid)

  In de Spaarndammerbuurt zit DopHert, een leuk vegan tentje waar je lekker kunt ontbijten en lunchen. Daarnaast is het ook een winkel waar je een leuk vegan cadeautje kunt scoren! Handig!
  Spaarndammerstraat 49-H (Spaarndammerbuurt)

  Naast een geweldige winkel en yoga hotspot is YAY ook wat betreft vega(n) en raw food ‘the place to be’. De creative creaties zullen je verbazen. En al richt YAY zich op een ontspannen sfeer, je kunt alles als drukke levensgenieter ook als take-away meenemen.
  Gerard Doustraat 74 (de Pijp)

  Café de Ceuvel is een toffe hotspot in Noord. Met mooi weer kun je lekker toeven op de veranda en genieten van al het vega lekkers dat ze hebben, want de kaart is echt om te smullen!
  Korte Papaverweg 4 (Noord)

  #beet #pumpkin #beet #pumpkin #beet #pumpkin #beet

  Een bericht gedeeld door Cafe De Ceuvel (@cafe_de_ceuvel) op

  Ok ok, niet 100% vega, maar aan de opties die ze hebben wordt wel veel aandacht besteed! En kom je in de avond, dan hebben ze bijvoorbeeld ook verschillende kaasfondues!
  Javastraat 49 (Oost)

  Nieuwe menukaart! Voor vegans, veggies & friends ??

  Een bericht gedeeld door Bar James (@barjameswoodbury) op

  In hartje Jordaan zit Vegabond, een 100% vegan winkeltje en lunchroom. Je kunt hier dus alles inslaan wat je nodig hebt voor een lekker(e) ontbijt of lunch. Ook hebben ze tal van gezonde tussendoortjes en snacks. En daar ter plekken lunchen kan ook met bv. lekkere wraps en rolls, top!
  Leliegracht 16 (Centrum)

  Sinds een tijdje zit Vinnies ook in de rivierenbuurt en daar zit mijn werkplek in de buurt. IK heb hier dus al een paar keer geluncht. De kaart is niet volledig vegetarisch, maar je hebt genoeg keus. Lekkere salades en lunchspecials, maar ook ontbijtjes!
  Verschillende locaties (Centrum / Rivierenbuurt)

  Bij Beter & Leuk ben je aan het goede adres voor een vega(n) en glutevrij ontbijt of lunch. Ze hebben bv. bimibap, een Koreaanse rijstbowl en een veggie crumble, maar eigenlijk is alles lekker wat ze hebben en er wordt superveel aandacht aan besteed. Ga snel eens langs bij dit ‘good food café’!
  1e Oosterparkstraat 73/91 (Oost)

  Take away our #veggie #crumble with #pumpkin #sweetpotato #oats and #vegan #parmesancheese #fridaynight #food #couchpotato #tgif

  Een bericht gedeeld door Beter & Leuk (@beterenleukamsterdam) op

  Lees ook!

  Laat een reactie achter!

  Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  Wis