, , ,

Makkelijk te maken en mee te nemen vega noedelsoep

Deze vega noedelsoep is het eerste officiële #vegapril recept. Het past óók perfect bij de lente die net van start is gegaan!

De lente kan namelijk nog erg fris zijn en dan is een warm maaltje natuurlijk fijn. Aan de andere kant ben je ook weer toe aan lichte en frisse smaken, in plaats van de wat zwaardere winterkost. Deze noedelsoep past precies in dat plaatje!

En mocht je nog niet over #vegapril gehoord hebben, in deze post lees je er alles over!

Wat is jouw favoriete vega recept aller tijden?

MEENEEMTIP:

“Een glazen pot is perfect om de ingredienten in mee te nemen en op werk te bereiden!”

 

HOE MAAK JE HET?


Snijd alle ingrediënten vrij klein.
De miso pasta kun je makkelijk vooruit maken zodat je er meerdere soepjes van kunt maken!
Qua ingredienten kun je eindeloos varieren!
Onderin de glazen pot doe je als eerst de miso pasta.
Vervolgens de overige ingrediënten in laagjes of al gemixt. De laagjes zien er vooral mooi uit 🙂
Kies voor groentes die je rauw kunt eten.
Gebakken uitjes geven het een lekkere crunch!
Wanneer je je soepje wilt eten hoef je er alleen heet water bij te doen. Easy does it!
Na 5 minuutjes is je soepje ready! Wel even goed roeren. Met stokjes eet je het makkelijkst

Bereidingstijd: 20 minuutjes
Benodigdheden: koekenpan, glazen pot of goed afsluitbaar bakje waar 400 ml soep in kan

Ingrediënten (voor 1 portie van 400 ml)

Boullion:

  • 1 ruime eetlepel miso pasta
  • Stukje gember, fijn geraspt
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • Sambal oelek, naar smaak

Rest:

  • 400 ml gekookt water
  • 15 gram noedels (bv. soba (boekweit noedels), gekookt
  • 1 bosui, in ringen
  • 1/2 wortel, geraspt
  • 3 champignons / shiitakes, in stukjes
  • Handje spicy tofu blokjes
  • 1/2 omelet, in reepjes (nodig: 2 eieren)
  • Handje gebakken uitjes
  • Plukje alfalfa of andere kiemen/spruiten

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de verpakking en maak een omelet van 2 eieren.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bouillon (ik maak altijd meteen voor 4 porties, de pasta kun je prima bewaren in de koelkast!).
  3. Pak de glazen pot erbij en schep er 1 portie bouillon pasta in.
  4. Vervolgens alle andere ingrediënten. Dit kan in laagjes (per ingredient) of al gemixt. Laagjes ziet er vooral leuk uit!
  5. Je kunt de pot zo meenemen naar werk, om de soep klaar te maken schenk je er 400 ml gekookt water bij en laat een paar minuutjes staan met de deksel er weer op.
  6. Roer goed door en doe er nog wat extra gebakken uitjes op! Eet het makkelijkst met stokjes 🙂

Enjoy! En vergeet niet te delen met #vegapril als je het recept maakt!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis