,

Makkelijke en gezonde cashew lemon poppy balls

Mijn verjaardag staat weer voor de deur. Op werk trakteer ik altijd met iets zelfgemaakts, waaronder deze heerlijke lemon poppy balls!

En ze vielen ook in de smaak bij mijn collega’s, evenals de gezonde scones en de brownies met choco-dadel icing! Altijd leuk!

Máár terug naar de lemon poppy balletjes, ze zijn namelijk erg makkelijk te maken! Alle ingrediënten in een keukenmachine fijnmalen tot een ‘deeg’ en je maakt er balletjes van, easy peasy!

Deze raw balls zijn ook nog eens een gezond tussendoortje. Gezoet met een beetje maple syrup en lekker fris door de citroensmaak! Zeker een nieuwe favoriet!

Daarnaast zijn deze bite size balletjes ook nog eens ideaal om uit te delen met bv. je verjaardag! Lekker en gezond!

MEENEEMTIP:

“Vries de balletjes in, zo blijven ze lang goed! ‘s Ochtends haal je er dan een paar uit om mee te nemen.”

Ga jij voor deze zelfgemaakte traktatie op werk?

HOE MAAK JE HET?

Makkelijke lemon poppy balls
Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden: keukenmachine

Ingrediënten (voor +/- 12 balletjes van 3 cm doorsnee)

  • 225 gram ongebrande cashewnoten
  • 80 gram cashewpasta
  • 3 á 4 eetlepels maple syrup
  • Sap en zest van 1 kleine bio citroen
  • 1,5 theelepel maandzaad

Bereiding

  1. Stop alle ingrediënten in de keukenmachine en meng tot een glad ‘deeg’ in een paar minuutjes.
  2. Doe het maanzaad erbij en zet de keukenmachine nog even aan zodat de zaadjes door het deeg verspreiden.
  3. Rol balletjes van +/- 3 cm in doorsnee.
  4. Laat stevig worden in de koelkast voor in ieder geval 15 minuten. Bewaar de balletjes daar ook, dat kan voor minimaal 1 week en je kunt ze ook invriezen zodat je ze nóg langer kunt bewaren!

Smullen!


 

 

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis