,

Matcha latte van havermelk

In een handomdraai maak je deze heerlijke matcha latte, ook op kantoor. Eens wat anders dan een een kopje koffie én toch goed voor een energieboost!

Helaas is het nog steeds druilweer, waar blijft de lente? Officieel is het nog ruim een week winter. Ik ben wel toen aan een zonnetje in ieder geval!

Daarom nog maar een recept voor een lekker warm drankje. Yum! Matcha is so good! Zeker in combinatie met (plantaardige) melk, zodat je een heerlijke latte krijgt. Ik gebruik in dit recept havermelk, ik ben er achter dat dit mijn favoriete plataardige melk is. Ondanks dat het ongezoet is heeft het toch een lichtzoete smaak en is best romig ook. Ik gebruik de bio havermelk van het Zweedse merk Oatly, hier zit namelijk geen troep in, alleen haver, water en zeezout, top! En gewoon vekrijgbaar in de supermarkt.

TIP:

“Geen melkopschuimer op kantoor? Met een jar (of iets anders wat je kunt afsluiten) kan dit ook door flink te schudden!”

Bij AH ondekte ik ook het matcha-kokos poeder van het merk Veganz. Helaas wel gezoet met rietsuiker, maar het kokossmaakje is wel weer lekker!

Als je geen koffie drinkt (zoals ik) is een matcha latte een goed en gezonder alternatief en ook goed voor een energieboost! Zin in een ander plantaardig warm drankje, probeer eens een chai latte of golden milk (kurkuma latte)!

Wat is jullie favoriete alternatief voor koffie?

HOE MAAK JE HET?

Bereidingstijd: 10 minuutjes
Benodigdheden: magnetron, melkopklopper (of jar)

Ingrediënten

  • 250 ml melk, ik gebruikte havermelk
  • 100 ml extra melk om op te schuimen
  • 2 theelepels matcha green tea poeder, bv deze van Veganz (het kokossmaakje maakt het extra lekker)
  • Paar druppels vanille essence
  • Honing naar smaak

Bereiding

  1. Warm 250 ml melk op in de magnetron, tot de melk goed heet is.
  2. Doe 2 theelepels matcha poeder in een grote mok en doe er een klein beetje warme havermelk bij. Roer goed tot een glad mengsel.
  3. Doe de rest van de warme melk erbij en eventueel nog wat honing (omdat het Veganz matcha poeder al gezoet is, doe ik er verder niks bij).
  4. Klop de 100 ml melk op, ik doe dit met een handklopper. Eventueel kun je een beetje vanille essence toevoegen.
  5. Schenk de opgeklopte melk bij de matcha melk en klaar!

Lekker genieten!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis