, ,

Midden-Oosterse lasagne met aubergine, kikkererwten en feta

Én nog een vega receptje, gewoon omdat het zó lekker is! Deze Midden-Oosterse ‘lasagne’ is weer zo’n lekker gezond comfort food receptje, check it out!

Tijdens een maand vega(n) eten in vegapril heb ik regelmatig kikkererwten in mijn vega gerechtjes gestopt. Niet alleen zijn ze heel lekker, ze zitten ook vol met vezels, eiwitten en mineralen. Een goede vleesvervanger dus! En door de neutrale smaak kun je het in veel recepten goed gebruiken, zie bv. ook mijn recept voor vegan curry.

Deze Midden-Oosterse lasagne eet je met een kleine salade en een volkoren pita broodje om te dippen!

In welk recept stop jij het liefst kikkererwten?

MEENEEMTIP:

“Dit gerecht neem je makkelijk mee in een goed afsluitbaar bakje of pot. Even in de magnetron opwarmen en dippen maar!”

HOE MAAK JE HET?

Benodigdheden: ovenschaal
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten (voor een grote pan curry, +/- 8 porties)

  • 1 aubergine, in halve dunne plakjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram fetakaas
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel harissa of sambal
  • 250 ml groentebouillon
  • Bosje platte peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Serveer met volkoren pitabrood en een kleine salade!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de halve plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en wat zout.
  2. Bak voor 20 minuten in de oven, halverwege even omdraaien. Haal uit de oven, maar laat aan staan.
  3. Fruit ondertussen de ui en knoflook aan in een koekenpan voor 5 minuutjes. Voeg dan de kikkererwten en komijn en paprikapoeder toe en bak even mee.Doe in een kommetje.
  4. Breng in dezelfde pan de tomatenblokjes, tomatenpuree, harissa, groentebouillon, honing en eventueel wat zout en peper aan de kook. Voeg als laatst de peterselie toe (bewaar ook wat als garnering).
  5. Pak de ovenschaal erbij en begin met een laagje tomatensaus, vervolgens een laagje aubergine en kikkererwten. Verkruimel daarover heen nog wat feta. Herhaal deze stappen nog een keer.
  6. Stop voor +/- 30 minuten in de oven.
  7. Serveer met de peterselie, volkoren pitabrood en een kleine salade!

Enjoy! En vergeet niet te delen met #vegapril als je het recept maakt!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis