, ,

Mini kerstquiches met geitenkaas, rode ui en vijg

Jaja kerst staat voor de deur! Nog een paar daagjes werken. Deze mini kerstquiches zijn perfect om in de kerststemming te komen, neem ze lekker mee als lunch!

Rond de kerst mag je wat meer uitpakken, ook als het de lunch op werk betreft. Máár dit recept is ook perfect als je een kerstbrunch of lunch hebt binnenkort.

Ik ben zelf gek op geitenkaas, maar je kunt eventueel ook feta gebruiken. De combinatie met vijgen, gekarameliseerde rode ui en honig is echt zalig!

TIP:

“Met een kleine salade erbij zijn 2 mini quiches een volwaardige lunch!”

Welke lekkere hapjes ga jij met kerst maken?

HOE MAAK JE HET?

Bereidingstijd: 1,5 uur (incl. maken van de quiches)
Benodigdheden: vormpjes voor de quiches

Ingrediënten (voor 8 á 9 mini quiches)

Bodem: zie basisrecept.

Vulling:

  • 3 vijgen, in plakjes
  • 200 gram geitenkaas
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Beetje balsamico stroop
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Honing
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Maak de mini quiches volgens het basisrecept.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (dit is waarschijnlijk al gedaan omdat je de mini quiches hebt afgebakken).
  3. Snijd de rode ui in halve ringen en bak deze in de olijfolie. Voeg vervolgens wat balsamico stroop toe en laat karameliseren tot de rode ui zacht is.
  4. Klop de eieren en de crème fraîche tot een glad mengsel en voeg maar smaak zout en peper toe.
  5. Pak de mini quiches erbij en verdeel stukjes geitenkaas. Voeg vervolgens de rode ui toe.
  6. Giet het ei mengsel erover en leg op elke mini quiche 2 á 3 plakjes vijg.
  7. Zet voor +\- 25 min in de oven.
  8. Serveer met een beetje honing en bv een salade.

Fijne kerst!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis