Natuurlijke trucjes tegen een slechte adem

Natuurlijk wil je het liefst alle ingrediënten in je lekker ontbijt of lunch kunnen gebruiken. Denk aan ui, vis en knoflook. Dit kan alleen wel voor een slechte adem zorgen. Ik geef je een aantal natuurlijke trucjes om dit te voorkomen.

Eet een appel

Ze zeggen niet voor niks ‘een appeltje voor de dorst’. Appels hebben namelijk een positief effect op de speekselklieren. Hoe vaker je kauwt op een stukje appel hoe meer speeksel er vrij komt. Hierdoor reinig je meteen je mond. Een appel bevat namelijk bacteriedodende enzymen. Neem dus een appeltje na de lunch!

Groene thee

In groene thee zitten polyfenolen. Dit is een chemische verbinding die in veel platen voorkomt. Polyfenolen hebben een gunstig effect op de gezondheid, o.a. op de mondhygiëne. Het heeft namelijk een antibacteriële werking. Neem voor een frisse mond dus een lekker kopje groene thee.

Takje munt of peterselie

Door op een takje munt of peterselie te kauwen, verdwijnen de meest vieze geurtjes, zelfs knoflook. Als je het wat raar vindt om op een takje te kauwen, kun je er ook thee van zetten. Zorg wel dat je verse munt of peterselie gebruikt en het liefst ook biologisch, de gedroogde versie heeft bijna geen effect.

De kracht van kardemom en venkelzaad

Kardemom is een zoete exotische specerij die veelvuldig gebruikt in de Indiase keuken. Kardemom staat bekend om zijn antibacteriële werking en wordt daarom al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke mondverfrisser. Het bevat cineol, een krachtig ontsmettingsmiddel dat bacteriën doodt en een slechte adem tegengaat. Kauw dus op een paar kardemomzaadjes als alternatief voor pepermunt of kauwgom. Of probeer venkelzaadjes, ook een kruid waarvan bekend is dat het helpt tegen een slechte adem. Neem de zaadje bijvoorbeeld mee in een doosje, zodat je altijd iets bij je hebt!

Suikervrije kauwgom of pepermuntje

Een kauwgompje of pepermuntje maskeert voor even vieze geurtjes. Maar juist de suiker die erin zit zorgt ervoor dat bacteriën gaan gisten, waardoor je uiteindelijk alsnog een slechte adem krijgt. Neem daarom kauwgom of mintjes met xylitol. Dit is een zoetstof die van nature in veel fruit en groente zit. De stof gaat ook niet aan de haal met de bacteriën in je mond en wordt ook niet omgezet in zuren waardoor het ook beter is voor je gebit. Mijn favoriete xylitol mintjes en kauwgompjes zijn van het merk peppersmith!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis