, ,

Gezonde pumpkin spice pannenkoekjes om 1-jarig bestaan te vieren!

Let’s celebrate with pancakes! FOODIES AT WORK bestaan 1 jaar en hoe kun je dat nou beter vieren dan met pannenkoeken? Ik heb een gezond recept voor je met een herfstig tintje!

Als je me ergens blij mee kunt maken zijn het pannenkoeken. Als ontbijt, lunch, avondeten of tussendoor, eigenlijk altijd goed haha!

Ik experimenteer wel met gezonde ingrediënten. Deze pannenkoekjes zijn bijvoorbeeld voedzaam én glutenvrij doordat ik havermeel gebruik. Daarnaast bevatten ze vitamientjes en ijzer doordat er pompoenpuree door gaat.

De pompoen geeft de pannenkoekjes ook een lichtzoete touch en met de specerijen erbij krijg je de welbekende pumpkin spice flavour!

Welk moment ga jij vieren met deze heerlijke pumpkin spice pannenkoekjes?

“Yes!! FOODIES AT WORK betsaat 1 jaar! Vier het mee met en maak deze heerlijke pannenkoekjes!”

HOE MAAK JE HET?

Ingrediënten (voor +/- 6 kleine pannenkoekjes)

  • 65 gr havermeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pompoenpuree (bewaar bv. wat stukjes al je een keer pompoen grilt in de oven)
  • 2 eetlepels kwark of Griekse yoghurt
  • 3 á 4 eetlepels amandelmelk
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille essence
  • Mespuntje nootmuskaat
  • Kokosolie om de pannenkoekjes mee te bakken

Toppings:

  • Honing of maple syrup
  • Klontje roomboter
  • Fruit

Bereiding

  1. Meng eerst alle droge ingrediënten.
  2. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, en meng goed met een garde (het mengsel wordt vrij dik).
  3. Bak kleine pannenkoekjes met wat kokosolie in een koekenpan.

Let’s celebrate something!!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis