, ,

Quinoa ontbijtmuffins met kaas, cervelaat en salie

Hartig ontbijten kan zo nu en dan echt lekker zijn. Daarnaast zijn deze quinoa ontbijtmuffins ook nog een heel handig ‘on the go’.

De muffins zullen ook zeker niet misstaan op de kerstbrunchtafel. Toch net weer wat anders!

Ook zijn ze goed vullend waardoor je de rest van de ochtend geen honger hebt. Doe er wat avocado en tomaat bij, voor een frisse touch!

Tip:

Je neemt deze heerlijke ontbijtmuffins makkelijk mee om onderweg op te snoepen, ook op kamertemperatuur zijn ze namelijk lekker. Later opwarmen kan ook, kort in de oven of even in de magnetron.

    Ingrediënten (voor +/- 6 ontbijtmuffins)

    • 50 gram geraspte parmezaamse kaas
    • 75 gram cervelaatworst, in kleine blokjes
    • 2 eieren
    • Paar blaadjes salie, fijn gesneden
    • 50 gram gekookte quinoa
    • Peper en zout naar smaak

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Bak de cervelaat in een koekenpan totdat het knapperig is. Voeg op te laatst de salie toe, en bak even mee. Zet apart.
    3. Meng de quinoa en de eieren. Doe daar vervolgens de helft van de kaas en 2/3 gebakken cervelaatworst bij, meng weer goed. Voeg peper en zout toe naar smaak.
    4. Verdeel het mengsel over 6 muffinvormpjes. Ik gebruik siliconen bakvormpjes, daar haalnje ze makkelijk uit!
    5. Doe bovenop de rest van de kaas en cervelaatworst.
    6. Bak de ontbijtmuffins in 20-25 gaar. Dit kun je testen met een satéprikker: blijft er niks aan plakken dan zijn ze gaar.

    Lees ook!

    Laat een reactie achter!

    Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Wis