, , ,

Romige pastinaaksoep met kastanje champignons en dille

Over twee dagen is het kerst, dus je bent vast bezig met een boodschappenlijstje voor al het lekkers dat je gaat maken. Deze heerlijke pastinaaksoep kan daar zomaar bij horen!

Dit recept lijkt een beetje op de good old romige champignonsoep, maar de pastinaak en dille geven de soep een lekkere twist.

De soep is al vrij romig van zichzelf door de pastinaak, maar wat crème fraîche maakt de soep nog wat voller. Wil je de soep mager houden, dan laat je dit juist weg.

Wat ga jij voor lekkers maken met kerst?

MEER SOEPJES?

“Ben jij gek op een soepje als lunch? Ik heb meer soeprecepten voor je!”


HOE MAAK JE HET?

Bereidingstijd: 45 min
Benodigdheden: blender of staafmixer

Ingrediënten (voor +/- 6 koppen soep)

  • 400 gram pastinaak (+/- 3 stuks), geschild en in blokjes
  • 1,5 liter groentebouillon (van 3 boullionblokjes, ik gebruik altijd deze van ekoplaza zonder rotzooi)
  • 250 gram kastanjechampignons, grof gesneden
  • paar takjes verse dille, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Snuf zwarte peper en nootmuskaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels crème fraîche (optioneel)

Bereiding

  1. Bak de sjalotjes en knoflook voor +/- 5 minuten in de olijfolie. Voeg vervolgens de pastinaak toe en bak even mee.
  2. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Na +/- 10 minuutjes is de pastinaak gaar.
  3. Bak ondertussen de kastanjechampignons in wat olijfolie voor +/- 5 minuutjes.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of blender glad.
  5. Maak af met fijngehakte dille, peper, nootmuskaat en eventueel crème fraîche (de soep is al vrij romig van zichzelf). En roer als laatst de champignons erdoor.

Fijne kerst!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis