,

Röstitorentje met gerookte zalm, spinazie en hüttenkäse

Een tijdje terug deed ik mee aan de Ikea Food Challenge. Helaas ging ik niet door naar de volgende ronde maar, dit heerlijke recept hield ik er wel aan over! 

De kerstdagen komen er langzaam aan, en dit röstitorentje is daar perfect voor. Net wat luxer door de gerookte zalm en het ziet er ook nog mooi uit! Niet alleen ideaal voor als lunch op het werk maar dus ook ook tijdens een brunch/lunch op 1ste of 2de kerstdag!

Voordeel is ook nog eens dat het makkelijk klaar te maken is!

Meeneemtip:

Bak de rösties en de spinazie al op voorhand als je geen oven of gasfornuis op het werk hebt. In de magnetron kun je dit weer even opwarmen. Koel vooral de spinazie tot die tijd goed in de koelkast, zodat de schadelijke stof nitriet niet ontstaat en bewaar niet langer dan 2 dagen.

    Ingrediënten (voor 1 persoon):

    • 2 handje verse bladspinazie, gebakken
    • Bakje hüttenkäse
    • 1/2 gekookt ei
    • 2 kant-en-klare rösti rondjes, gebakken
    • 2 plakjes gerookte zalm (ik gebruikte de gerookte zalm van Ikea met gravad lax kruiden)
    • Zout en peper

    Bereiding:

    1. Meng wat zout en peper door de hüttenkäse.
    2. Warm de rösti rondjes en de spinazie weer even op in de magnetron, als je deze al op voorhand gemaakt hebt.
    3. Leg een rösti rondje op een bord en doe daar een laag hüttenkäse op, vervolgens de spinazie.
    4. Doe daar vervolgens weer een rösti rondje op en een laag hüttenkäse.
    5. Top af met de plakjes zalm en 2 partjes gekookt ei.

    Lees ook!

    2 comments on “Röstitorentje met gerookte zalm, spinazie en hüttenkäse

    Laat een reactie achter!

    Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Wis