, ,

Spelt wentelteefjes met warme peer en bramen

Waarschijnlijk ben je lekker aan het uitslapen, daar is tweede kerstdag ook voor! Je hebt vast nog wat brood over om deze makkelijke wentelteefjes mee te maken.

Restjes brood zijn namelijk ideaal om dit heerlijke all day breakfast recept mee te maken.

Wat melk en kaneel heb je ook vast in huis, en er is vast nog wat fruit overgebleven van het kerstdessert.

That’s all you need!

Fijne tweede kerstdag!

“Wil je meer tips over wat je met je kerst leftovers kunt doen? Check deze blog.”

HOE MAAK JE HET?

Bereidingstijd: 10 minuutjes
Benodigdheden: koekenpan

Ingrediënten (voor 2 wentelteefjes)

  • 2 volkoren (spelt) boterhammen, in 2 á 3 stukken gesneden (dit kan juist wat ouder brood zijn!)
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1 theelepel kaneel + 2 snufjes
  • 1 peer, in plakken en een handje bramen (of elk ander fruit dat je in huis hebt)
  • kokosolie of roomboter om in te bakken
  • honing naar smaak

Bereiding

  1. Meng de melk met 1 theelepel kaneel en haal hier de stukjes brood door.
  2. Zet de koekenpan op het vuur en smelt de boter/kokosolie. Leg de stukjes brood erin en bak aan beide kanten goudbruin.
  3. Leg de wentelteefjes op een bord en voeg de peer en een snuf kaneel toe aan de koekenpan en bak voor een paar minuutjes. Gooi als laatst de bramen erbij en roer even door en zet het vuur vast uit.
  4. Serveer de wentelteefjes met het fruit en wat honing.

Smullen maar!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis