, , ,

Speltboterham met witte bonen in tomatensaus en hüttekäse-basilicum topping

Het is weer tijd voor een lekker hartig ontbijtje. Met deze goed gevulde speltboterham begin je de dag goed! 

In de winter is beginnen met een lekker warm ontbijtje natuurlijk heerlijk. Nu kun je een lekker havermoutpapje maken, lekkere ontbijtmuffins of een lekker (roer)eitje.

Maar dit keer ging ik voor een oldskool boterham, wél van volkoren spelt zodat het lekker vult en voedzaam is.

Bij witte bonen in tomatensaus denk je waarschijnlijk meteen aan het welbekende Engelse ontbijt. Ook lekker, maar natuurlijk niet zo gezond!

Máár de bonen kunnen ook prima op een boterham, de hüttenkäse zorgt voor een frisse en lichte touch, en zit ook nog eens vol eiwitten!

TIP:

“Je kunt natuurlijk ook andere kruiden of specerijen door de hüttekäse doen. Of helemaal weglaten.”

Ga jij dit lekker bammetje ook maken of ben je gek op ander gezond beleg?


HOE MAAK JE HET?

Bereidingstijd: 10 minuutjes
Benodigdheden: steelpannetje of magentron, broodrooster

Ingrediënten (voor 1 boterham)

  • 1 volkoren speltboterham, geroosterd
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • 2 eetlepels witte bonen in tomatensaus (biologisch)
  • paar blaadjes basilicum
  • zout & zwarte peper
  • Gedroogde tomaat (optioneel, ik had het toevallig in huis)

Bereiding

  1. Rooster de speltboterham in de broodrooster en warm de bonen op in een pannetje (of de magnetron).
  2. Meng door de hüttenkäse de basilicum en zout en peper.
  3. Beleg de boterham eerst met een laag bonen en vervolgend een laag hüttenkäse topping. Eventueel kun je er nog wat gedroogde tomaatjes op doen.

Begin je dag goed!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis