,

Vijgenballetjes met cacao, sinaasappel en amandelen

Ik ben weer terug van vakantie! Heerlijke tijd gehad in Portugal en ze hebben er ook super heerlijk eten! Uiteraard ook weer inspiratie op gedaan, ook voor dit lekkere tussendoortje!

Ik vind het altijd leuk om lokale producten te proberen wanneer ik op vakantie ben. Markten afstruinen, lekker uit eten bij een lokaal restaurantje. Heerlijk!

De Portugese keuken is vrij simpel, maar daarom niet minder lekker. Ik heb vooral veel vis gegeten, van gegrild tot gestoofd in een cataplana (typische stoofpan uit de Algarve).

Voor het recept van de vijgenballetjes werd ik ook geïnspireerd door de vele bezoekjes aan de plaatselijke markt. Hier worden namelijk vijgenbrooden en balletjes verkocht versierd met hele of fijngehakte amandelen. Super simpel en heerlijk als tussendoortje!

Mijn recept heb ik wat opgeleukt met sinaasappelschil, cacao en kaneel. Past bij de herfst die er nu toch echt aan komt! De buitenkant versierde ik met fijngehakte amandelen of gesmolten chocolade. Maar je kunt bv ook kiezen voor cacao, sesamzaadjes, chiazaad of andere noten.

 

Ga jij deze heerlijke vijgenballetjes ook maken?

TIP:

“De balletjes zijn perfect als je even een energieboost nodig hebt, zo rond 16 uur!”

HOE MAAK JE HET?

Ingrediënten (voor +/- 15 balletjes)

  • 150 gr gedroogde vijgen
  • 100 gr amandelen
  • 50 gr kokosrasp
  • Rasp van 1/2 sinaasappel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels kokosolie
  • Klein beetje zeezout

Ideeën versiering buitenkant:

  • Fijngehakte amandelen of noten
  • Cacao
  • Gesmolten chocolade
  • Sesamzaadjes
  • Chiazaad
  • Geraspte kokos

Bereiding

  1. Week de vijgen in heet water voor +/- 10 minuten.
  2. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot het één geheel is.
  3. Vorm balletjes met een diameter van +/- 3 cm.
  4. Rol of dip ze in de gewenste versiering en zet weg in de koelkast.

Je kunt de balletjes ongeveer 1 week bewaren in de koelkast. Gezond snacken maar!

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis