, ,

Zoete aardappel-andijvie stamppot met geitenkaas en knoflook-tijm champignons

Eindelijk weer een post! Helaas nog steeds te weinig rust en ruimte om regelmatig te bloggen. Maar deze winterse stamppot van zoete aardappel is perfect als warme lunch!

Over 2 weken wordt ons huis eindelijk opgeleverd, vandaar dat er voorlopig wat minder posts online komen helaas. Daarnaast heb ik besloten op sabbatical te gaan (ik werk gewoon fulltime naast FOODIES AT WORK). Ik wil echt even de tijd nemen om te kijken wat mijn volgende stap wordt. Grote veranderingen allemaal dus zo aan het begin van het nieuwe jaar!

Na 2 weekjes opstarten in januari (heb ik altijd wel een beetje moeite mee haha) nu weer even de tijd en rust om een blogje te schrijven. Stamppot leent zich als een perfect mealprep gerechtje. Je houdt er altijd wel iets van over.

Tip

Voeg nog wat noten toe voor een lekkere crunch!

Zo heb je de volgende dag een heerlijke warme lunch! En zo doe ik het eigelijk altijd, wat extra maken zodat ik de volgende dag er ook nog van kan lunchen!

Dit keer geen stamppot van gewone aardappels maar zoete aardappels, nog gezonder en door de fel oranje kleur ziet het er nog vrolijker uit! De champignons zijn een prima vleesvervanger, ik mis het helemaal niet! Zeker niet met lekker war tijm en knoflook, top!

Ga jij deze heerlijke zoete aardappel stamppot ook maken?

HOE MAAK JE HET?



Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten (voor 3 porties)

  • 1 kg zoete aardappels, geschild
  • 300 á 400 gram andijvie
  • 1 bakje kastanje champignons, in vieren gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 klontjes ongezouten roomboter
  • 50 gram zachte geitenkaas (of feta)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout, zwarte peper en nootmuskaat

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappelen in +/- 10 minuutjes gaar.
  2. Bak ondertussen de champignons met 1 klontje boter, knoflook en de tijm.
  3. Stamp (of pers) de zoete aardappels tot puree en breng op smaak met het klontje boter, zout, peper en nootmuskaat.
  4. Roer als laatst de andijvie en de geitenkaas (of feta) erdoor.
  5. Als topping de knoflook-tijm champignons erop!

Enjoy!

Zoete aardappel-andijvie stamppot met geitenkaas en knoflook-tijm champignons

Lees ook!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis