, ,

Zoete aardappel boterham met pindakaas en banaan

Ben jij ook zo gek op zoete aardappel? Dan heb ik goed nieuws voor je! Voortaan kun je deze ook aan je ontbijt repertoire toevoegen! Ze kunnen namelijk prima in de broodrooster! Say what? Ja echt!

De zoete aardappel boterham is een prima vervanger van een normale boterham. En je kunt er zowel zoet als hartig beleg op doen. Terwijl jij je klaarmaakt voor een nieuwe werkdag rooster je de zoete aardappel gewoon in de toaster. Easy! Oké.. het duurt ietsje langer dan bij brood, maar dan heb je ook wat!

Door de neutrale en zoete smaak is het prima te doen in de ochtend, maar natuurlijk kun je deze zoete aardappel toast ook als lunch maken. Want: zoete aardappel is altijd goed! 🙂

Heb jij al eens een zoete aardappel boterham gemaakt? Laat het me weten!

TIP:

“Snijd de zoete aardappel de avond ervoor al in plakken. Dit scheelt je weer tijd ‘s ochtends!”

HOE MAAK JE HET?

Ingrediënten

  • 1 middelgrote zoete aardappel, in dunne plakken (schil kun je laten zitten)
  • 1 banaan, in plakjes
  • (biologische) pindakaas
  • Kaneel
  • Kokosbloesemsiroop

Bereiding

  1. ‘Toast’ de zoete aardappel plakken in de broodrooster op de hoogste stand, dit moet vaker dan normaal brood. Ongeveer 3 á 4 keer, afhankelijk van je broodrooster.
  2. Besmeer de zoete aardappel boterham met pindakaas en leg de plakjes banaan erop.
  3. Om het extra lekker te maken doe je er nog wat kaneel en kokosbloesemsiroop op!

Genieten!

Laat een reactie achter!

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wis