,

Zoete aardappelkoekjes met tonijn

Een tijdje terug maakte ik al eens tonijnkoekjes, deze vielen erg in de smaak. Maar sommigen vonden ze iets te heftig. Daarom dit keer een ‘neutralere’ variant met zoete aardappel.

Ik ben gek op zoete aardappel én tonijn, dus deze combinatie kan eigenlijk niet beter. Door de zoete aardappel krijgt het koekje een minder ‘vissige’ structuur, dan de voorganger die ik maakte.

Serveer de zoete aardappelkoekjes met een frisse salade en je hebt een heerlijke lunch!

Tip:

De viskoekjes zijn ook heerlijk als borrelhapje. Maak ze bijvoorbeeld eens voor een vrijdagmiddagborrel! Meer viskoekjes? Bekijk het recept voor tonijnkoekjes met een Aziatisch tintje.

    Ingrediënten (voor ongeveer 12 viskoekjes):

    • 2 blikjes tonijn op water
    • 2 middelgrote zoete aardappels, gekookt
    • 2 eieren
    • 2 teentjes knoflook
    • Wat takjes bieslook
    • Peper en zout
    • (Kokos)olie om in te bakken

    Bereiding:

    1. Schil de zoete aardappels en snijd in stukken. Kook ze voor +/- 15 minuten.
    2. Doe de zoete aardappels vervolgens in een grote kom en prak fijn met een vork tot een puree.
    3. Laat de tonijn uitlekken, zorg er goed voor dat het grootste deel van het water weg is, anders wordt het mengsel te vochtig straks. Doe bij de zoete aardappel puree.
    4. Snijd de bieslook fijn en pers de knoflook en voeg ook toe aan het tonijn-zoete aardappelmengsel en roer alles goed door elkaar.
    5. Meng 2 eieren in een aparte kom en voeg vervolgens toe aan het mengsel, en meng weer goed.
    6. Neem een handjevol tonijnmengsel en vorm kleine balletjes (pers het niet te veel samen, houd ze luchtig) en druk deze plat (diameter van 4 á 5 cm).
    7. Bak de koekje in wat (kokos)olie aan elke kant 4 á 5 minuten goudbruin.
    8. Serveer met een frisse salade en bv chilisaus als dressing.

    Lees ook!

    Laat een reactie achter!

    Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Wis